Prin Acordul de Parteneriat încheiat cu Asociația 15 Noiembrie 1987 Brașov și Asociația Județeană de Atletism Brașov, Asociația Clubul Sportiv Cetatea Brașovia va organiza Crosul 15 Noiembrie, competiții sportive și evenimente cu prilejul omagierii împlinirii a 35 de ani de la Revolta Anticomunistă de la 15 Noiembrie 1987 de la Brașov a muncitorilor de la Uzina de Autocamioane.

Ediția a 33-a a Crosului 15 Noiembrie este o competiție de atletism – proba de alergare pe șosea pe distanța de 5 kilometri, ce le este rezervată exclusiv atleților amatori de toate categoriile de vârstă: copii începând cu vârsta de 10 ani, tineri și adulți. Acesta este cel mai important eveniment sportiv organizat anual în municipiul Brașov, pe traseul (certificat AIMS – World Athletics) pe care novembriștii l-au urmat atunci, în 1987: Uzina de Autocamioane/ Secția 440 – Str. Poienelor – Calea București – Bulevardul 15 Noiembrie – Prefectură. Ediția din acest an se va desfășura în ziua de duminică, 13 noiembrie 2022.

Toate informațiile oficiale legate de Crosul 15 Noiembrie le găsiți pe site-ul oficial al concursului: crosul15noiembrie.ro.